maandag 4 maart 2013

knuffellapje


Workshop wollen plaid vilten

Do It Yourself knuffellapje

Zeldzame schapen


De kans dat je in slaap valt tijdens deze workshop plaid vilten van echte wol, is vrij klein. Daarvoor is het veel te interessant. Het viltproces dat je toepast is namelijk gebaseerd op een eeuwenoude werkwijze waarin het draait om warm water, zeep en wrijving met de handen. Maar dit zou 2013 niet zijn als er geen viltmachine aanwezig was om het van je over te nemen als je handen op standje blaar staan. Alle viltproducten worden gemaakt van ongeverfde, geschoren wol van zeldzame schapenrassen. Dus lief voor dieren en zacht voor jezelf. Het leukste? Dit zachte vachtje neem je aan het eind van de middag meteen mee naar huis.
Info workshops : twee variaties/ grote verschillen !

1. Plaid vilten:  lap van ca 1.20 x 1.20 op wolvlies. Dit  is gekaarde schone gekamde wol dat dient als ondergrond. Hierop maakt men een compositie van diverse (schone) materialen en wol soorten: zijde, glanzende  krullen van het Wensleydale schaap, Gotland, Mohair etc. 
Prijs:  €95 incl materialen

2. Vachtvilten - masterclass:  schapenvacht ca  1.20 x 1.10.  In de workshop vertelt de docent over de verschillende schapenrassen en hun vilteigenschappen.   Vervolgens kiest men een eigen vacht uit de collectie waarmee men gaat vilten.  Het viltprocedĂ© van het vachtvilten maakt dat de mooie lokken en krullen van het dier behouden blijven. Het werk met ruwe (pure) wol wordt rijkelijk beloond in de vorm van een fris gewassen zacht resultaat dat je mee naar huis neemt.                                                  

*De data van bovengenoemde workshops zijn op aanvraag te verkrijgen. Stuur een mailtje en u krijgt direct een berichtje terug.
www.zachtaardig.nl  / info@zachtaardig.nl/ 06.46305695

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.